Telve Dergisi Okur ve Yazarları Viyana’da Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) himayesinde çıkan dil, düşünce ve edebiyat dergisi Telve’nin okur ve yazarları Viyana Yunus Emre Enstitüsünde buluştu.

Yurtdışında yaşayan genç Türk edebiyatçıların buluşma noktası olan Dergi, yurtdışında üretilen edebi eserlere yer veriyor. Derginin Yayın Yönetmeni Ali Işık başkanlığında gerçekleşen programda Avrupa’nın çeşitli yerlerinden gelen derginin yazar ve temsilcileri hazır bulundu. Derginin ortaya çıkış serüvenine değinen Işık, YTB’nin çalışma alanlarından birisinin de yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik Türkçe’nin öğretilmesi ve yaygınlaştırılması olduğuna işaret etti.

Dili öğretmenin yeterli olmayacağına, dilin edebiyat aracılığıyla derinleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Işık, Mayıs 2020’de yayın hayatına atılan Telve dergisinin de bu amaçla yola çıktığını belirtti. Telve dergisinde iki ana ilke belirlediklerine değinen Yayın Yönetmeni, “Türkiye'den herhangi bir yazara dergimizde yer vermiyoruz tamamen Avrupa'da yaşayan Türklerin fikir ürünleri yer alıyor. İkinci olarak da dergide Türkiye ile alakalı konulardan ziyade yazarların yaşadıkları ülkelere yönelik çalışmaları yer alıyor” dedi.

Telve dergisi yazarlarının da edebi yolculuklarını anlattıkları etkinlikte, yazarlar kendi eserlerinden örnekleri de katılımcılarla paylaştılar.

Diğer Etkinlikler

Avrupa Ulusal Kültür Enstitüleri Birliği (EUNIC) tarafından organize edilen ve 20 kültür enstitüsü ve büyükelçiliğin...

Türk Edebiyatından 62 bin eserin ele alındığı ve 5 milyon kelimenin yer aldığı 20 ciltlik “Türk Edebiyatı İsimler...

Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı’nın Hermann Kiehl çevirisiyle yayına hazırladığı seçme Ömer Seyfettin...

Viyana Don Juan Arşivi ve Hollitzer Verlag'ın "Osmanlı İmparatorluğu ve Avrupa Tiyatrosu" (Ottoman Empire and European...