Klasik Türk Müziğinin Mozaikleri Konseri Viyanalılarla Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği ve alanında akademisyen müzisyenlerin yer aldığı “Klasik Türk Müziğinin Mozaikleri” konseri Viyanalı sanatseverlerle buluştu. 6 Mayıs Cuma günü tarihi Viyana Eski Belediye Binası Bank Austria Salon’da gerçekleşen etkinlik büyük ilgiyle karşılandı.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Serda Türkel Oter’in hanende, Doç. Dr. Tolga Oter’in udi, Dr. Serkan Günalçin’in kanuni, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gürel’in kemani ve Halil İbrahim Doğan’ın neyzen olarak yer aldığı konserde Abdülkadir Meragi’den, Neyzen Yusuf Paşa’ya, Sultan 3. Selim’den Bimen Şen’e kadar farklı bestekarların farklı makamlardaki eserleri seslendirildi.

15. yüzyıldan 21. yüzyıla müzikal bir yolculuk alt başlığıyla gerçekleşen konserde farklı  bestekârların eserlerinden oluşan repertuarda farklı makam, form ve yapıdaki eserler sunuldu. Konserde söz alan Viyana Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ayşe Yorulmaz, “Viyana Yunus Emre Enstitüsü olarak bu gibi konserleri, işinin ehli müzisyenlerle size sunmaya gayret ediyoruz. Avrupa’da dilimizin, kültürümüzün, sanatımızın daha da bilinir hale gelmesi için ilk elden çaba sarf ediyoruz. Bu konserde bu çalışmalarımızdan bir örnektir. “ şeklinde konuştu. Yorulmaz, bundan sonra da bu ve benzeri faaliyetlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Birçok konuğun yer aldığı konser büyük bir beğeniyle karşılandı.

7 Mayıs Pazar günü ise ilgililerine yönelik “Türk Müziği Atölye Çalışmaları” düzenlendi. Türk müziğinin yapısını ve inceliklerini öğrenmek isteyenlere yönelik düzenlenen atölye çalışmasında Doç. Dr. Murat Gürel’in “Türk Makam Müziğinde Makam ve Seyir, Dr. Serkan Günalçin’in “Türk Makam Müziğinde Mikrotonalite İlkeleri” ve Prof. Dr. Serda Türkel Oter’in “ Türk Makam Müziğinde Ses İcracılığı” başlıklı çalışmalar katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Diğer Etkinlikler

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, Anadolu'nun derin tarihinden doğan binlerce yıllık melodileri Viyana'ya taşıyan etkileyici...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. İshak Tekin’in Mevlevilikte Eğitim...

T.C. Viyana Büyükelçiliği ve Viyana Yunus Emre Enstitüsü organize ettiği etkinlikte Antakya Medeniyetler korosu,...

Vienna Goes Europa Derneği’nin düzenlediği ve 23 ülkenin katıldığı “Avrupa Günü” festivalinde Viyana Yunus Emre...