Cumhuriyet’in 100. Yılı Viyana’da Coşkuyla kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Viyana Büyükelçiliği ve Viyana Yunus Emre Enstitüsü organize ettiği etkinlikte Antakya Medeniyetler korosu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü vesilesiyle Viyana'da konser verdi. 29 Ekim 2023 Pazar akşamı Viyana Ehrbar Sarayında gerçekleşen konsere T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, T.C. Viyana Daimi Büyükelçisi Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) nezdinde Daimi Temsilci Büyükelçi Hatun Demirer, Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi nezdinde Daimi Temsilci Büyükelçi Levent Eler, T.C. Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert,  Viyana Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Koordinatörü Ayşe Yorulmaz başta olmak üzere birçok Türk ve yabancı misyon temsilcileri ve müzikseverler katıldı.

İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Viyana Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Yorulmaz, Cumhuriyet'in 100. yılında Antakya Medeniyetler Korosu’nu Viyana’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, Hatay’ın birçok kültüre, dile, inanca ev sahipliği yapan bir ilimiz olduğunu ve burada insanların dünyaya örnek olacak şekilde huzur ve mutluluk içerisinde yüzyıllardır beraber yaşadıklarını vurguladı.

Daha sonrasında T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim mesajının katılımcılara okunmasının ardından yaptığı konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin, aradan geçen 100 yılda, muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkma hedefine emin adımlarla yürüdüğünü; geçmişinden de aldığı güçle, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleştirilen atılımlar sayesinde sağlam bir ekonomi ve demokrasiye kavuştuğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Antakya Medeniyetler Korosu'nun Türkçe, Kürtçe, Arapça olmak üzere birçok türkü ve ilahi seslendirdiği konserde, sanatseverler kimi zaman hüzünlenip kimi zaman da keyifli anlar yaşadı.

Diğer Etkinlikler

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, Anadolu'nun derin tarihinden doğan binlerce yıllık melodileri Viyana'ya taşıyan etkileyici...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. İshak Tekin’in Mevlevilikte Eğitim...

Viyana Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği ve alanında akademisyen müzisyenlerin yer aldığı “Klasik Türk Müziğinin...

Vienna Goes Europa Derneği’nin düzenlediği ve 23 ülkenin katıldığı “Avrupa Günü” festivalinde Viyana Yunus Emre...