Viyana Yunus Emre Enstitüsü Kültürlerarası Diyalog Etkinliklerine Katıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü 8 Eylül 2018 tarihinde, bu yıl ikincisi düzenlenen “Die Lange Nacht des interkulturellen Dialogs” / “Kültürlerarası Diyaloğun Uzun Gecesi” etkinliklerine katıldı. Söz konusu etkinliğe ICDO, KOSMO, ICONZ, bz-Wiener Bezirkszeitung ve ORF gibi Viyana’nın pek çok önemli kurumu da katkıda bulundu. Bir gün boyunca müzikten sanata, defilelerden tartışma programlarına kadar birçok etkinliğin gerçekleştiği organizasyon kapsamında Yunus Emre Enstitüsü de 10:00 ile 22:00 saatleri arasında kapılarını Viyanalı misafirler için açık tuttu. Enstitü her yıl düzenlenmesi planlanan etkinliğe bu yıl Karma Resim sergisi, Ebru çalıştayları ve Türk kahvesi ikramları ile katıldı. Viyana’da bulunan birbirinden farklı birçok kültürel ve etnik grubun katıldığı etkinlik farklı kültürler arasında son derece verimli bir etkileşimin gelişmesine katkı sağladı.

Viyana Yunus Emre Enstitüsünün sergi salonunda gerçekleştirilen sergiye Fransa, İran, Kazakistan, Kolombiya, Makedonya, Avusturya, Polonya, Romanya, Rusya, İspanya ve Belarus'tan 20 sanatçı resim, heykel ve diğer eserleriyle katıldı. Sanatçılar bu sergide kültürel çeşitlilik ve farklılıkların kişisel ve toplumsal yönlerine ilişkin birbirinden farklı bakış açılarını ortaya koymaya çalıştı. Sergiyi gezen misafirler kendilerine ikram edilen Türk kahvesini tatma imkânı buldular ve Türk kahvesini diğer kahvelerden ayıran hususlar hakkında bilgi aldılar. Gerçekleştirilen Ebru çalıştaylarında ise hem 9-14 yaş arası çocuklar hem de yetişkinler geleneksel bir Türk sanatını tanıma ve bizzat icra etme şansı buldular.

8 Eylül gecesi, saat 22:00’ye kadar Viyana’nın birçok merkezî noktasında devam eden etkinliklere binlerce Viyanalı katıldı. Enstitümüzde sergilenen eserler 05.10.2018’e kadar ziyarete açık olacaktır.