Sanat Farklılıkları Konuştu

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsünün, Uluslararası Kültürel Farklılıklar Organizasyonu (ICDO) ile ortaklaşa düzenlediği “Sanat Farklılıkları Konuşuyor“ (Art Speaks Diversity) Sergisi 3 Eylül Salı günü Viyana Yunus Emre Enstitüsünde açıldı.

Dünyanın çeşitli yerlerinden sanatçıların, sanatta farklılığı konu alan eserlerinin yer aldığı sergiye 15 farklı ülkeden 15 sanatçı katıldı. Klasik minyatürden modern resime pek çok farklı tarz ve stillerde plastik sanatlar alanındaki eserlerin yer aldığı serginin ana mottosu “farklılıklarımız zenginliğimizdir” oldu.

Sergi öncesi gerçekleşen panelde söz alan sanatçı, küratör ve sanat eleştirmenleri konuyla alakalı duygu ve düşüncelerini ifade ederken, sanatın zamana ve mekâna bağlı olarak algıları, zevkleri değişse de sanat düşüncesinin, hissiyatının insanlık kadar eski bir mesele olduğuna değinildi. Temel sanat düşüncesinin farklılıkların algılanmasında kolaylaştırıcı bir unsur olduğu görüşü vurgulanırken, farklılıkların suniliğinden kurtularak kişilerin insanlık paydasında buluşmasının önemine değinildi.

Rusya, Dominik Cumhuriyeti, Filipin, İran, Avusturya, Kolombiya, Filistin gibi farklı coğrafya ve kültürlerden 15 sanatçının eseri yer aldığı sergide, birbirinden uzak kültürleri sanatın gücünün birleştirdiğine işaret edildi.

Yoğun bir ilgiyle karşılanan ve sanatseverlerden tam not alan etkinliğe, T.C. Viyana Büyükelçisi Ümit Yardım, Filipinler Viyana Büyükelçisi Maria Cleofe Rayos Natividad ve Dominik Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Lourdes Victoria Kruse de katıldı.