Viyana Türk Film Haftası İkinci Kez Seyirciyle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla Viyana Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen “Viyana Türk Filmleri Haftası’ 2-8 Aralık  2019 tarihleri arasında gerçekleşti.

Viyana’nın tarihî Urania sinemasında düzenlenen ve Türk sinemasının ödüllü filmlerinin gösterildiği Türk filmleri haftasına, dünyaca ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan senarist Akın Aksu’yla birlikte onur konuğu olarak katıldı.

Program kapsamında Tayfun Pirselimoğlu’ndan “Yol Kenarı”, Mahmut Fazıl Coşkun’dan “Anons”, Ahmet Boyacıoğlu’ndan “Paranın Kokusu”, Banu Sıvacı’dan ilk uzun metraj filmi “Güvercin”, Nuri Bilge Ceylan’dan “Bir Zamanlar Anadolu’da”, “Kış Uykusu” ve “Ahlat Ağacı” Ömer Lütfi Akad’dan da Yeşilçam sinemasının yapıtaşlarından olan “Vesikalı Yarim” filmi gösterildi. Bir hafta boyunca devam eden gösterimlere Viyanalı sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik çerçevesinde ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, Viyana Film Akademisi öğrencileriyle bir araya gelerek sinemanın yöntemi, tekniği ve sinemaya bakış açısıyla alakalı kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirdi. Viyana Türk Filmleri Haftasında genç yönetmenlerin kısa ve belgesel filmleri de program kapsamında seyirciyle buluştu.