Yunus Emre Enstitüsü Viyana Kitap Fuarında

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl onuncusu düzenlenen ve Avusturya’nın en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan “Buch Wien” fuarına katıldı.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından basılan kitap, dergi, bülten, ders kitabı, hikâye kitabı gibi yayınların sergilendiği stantta, Literaturca yayınevinin işbirliği ile Türkçeden Almancaya çevrilmiş olan 35 farklı eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Ayrıca, Ali Vasıb Efendi'nin oğlu Osman Selaheddin Osmanoğlu,  Sultan 5. Murad'ın torununun oğlu Ali Vasıb Efendi'nin anılarını içeren "Bir Şehzadenin Hatıratı Vatan ve Menfada Gördüklerim ve İşittiklerim" isimli kitabı hakkında bir söyleyişi gerçekleştirdi. Çok sayıda katılımcının ilgi gösterdiği söyleşiye ülkenin Salzburg kentinde yaşayan bazı hanedan mensupları da iştirak etti.

8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşen fuarda bu yıl Viyana Yunus Emre Enstitüsünün yanı sıra Fransız, Macar, Polonya ve İsveç Enstitüleri gibi kurumlar da yer aldı. 22 ülkeden 450 yayınevinin katılımıyla gerçekleşen Viyana Kitap Fuarı, yaklaşık 50.000 kitapseveri ağırladı.