“Buğday Tanesi” Filmi

Yazıcı-dostu sürüm

Engelli milletvekili Avukat Serkan Bayram’ın başarılarla dolu hayatını ve engelli bireyler için yaptığı çalışmaları konu eden “Buğday Tanesi” Filmi Viyanalı sinemaseverlerle buluştu. Viyana Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği ve Milletvekili Serkan Bayram’ın katılımıyla gerçekleşen film gösteriminden sonra izleyenler kendisiyle sohbet etme imkanı buldular. T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun’un yanı sıra birçok misyon mensubu, engelli bireyler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta söz alan Viyana Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ayşe Yorulmaz, "Bu program sayesinde sayıları ülkemizde hatta tüm dünyada milyonları bulan engelli kardeşlerimizin hayatlarına bir nebze olsun dikkati çekmiş olacağız." diye konuştu. Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın kendileri için mutluluk vesilesi olduğuna dikkat çeken Yorulmaz, sosyal sorumluluk projelerinde Yunus Emre Enstitüsünün isminin daha çok duyulacağına sözlerine ekledi.

Filmden sonra gerçekleşen konuşmada mikrofonu alan Milletvekili Serkan Bayram, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorluklar hakkında bilgiler verirken, son dönemde yapılan iyileştirmeler ve farkındalık çalışmalarına değindi. Türk toplumunun %12’sinin engelli bireylerden oluştuğuna dikkat çeken Bayram, bu sayının aileleriyle birlikte çok büyük bir kitleyi etkilediğini ve bunlar için çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çekti. Tüm çalışmalarını engelli bireylerin zorluklarını aşmaları için harcadığına değinen Bayram, bundan sonra da aynı minvalde çalışmalarını yürüteceğini dile getirdi.

Program kapsamında davetlilere Türk mutfağından çeşitli lezzetler ikram edildi.

Diğer Etkinlikler

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, 8 Mayıs 2022 Pazar günü ressam, yazar, senarist ve yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun sanat...