“Bir Şehzadenin Hatıratı” Viyana Yunus Emre Enstitüsünde Okuyucularıyla Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, 12 Kasım 2017 tarihinde Osman Selaheddin Osmanoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen kitap tanıtımına ev sahipliği yaptı. Sultan 5. Murad'ın torununun oğlu Ali Vasıb Efendi'nin anılarını içeren "Bir Şehzadenin Hatıratı Vatan ve Menfada Gördüklerim ve İşittiklerim" isimli hatırat, Enstitünün konferans salonunda Viyanalılara tanıtıldı.

T.C. Viyana Büyükelçiliğinin desteğiyle gerçekleştirilen programın açış konuşmasını yapan Enstitü Müdiresi Ayşe Yorulmaz, hanedan üyelerini Enstitüde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Açış konuşmasının ardından Osman Selaheddin Osmanoğlu, davetlilere babası Ali Vasıb Efendi’nin çocukluk dönemini ve Osmanlı hanedan üyelerinin sürgün yıllarını anlattı. Sürgüne gönderilen hanedan üyelerinin birçoğunun Avrupa'ya, bazılarının da Amerika ve Orta Doğu'ya gittiğini aktaran Osmanoğlu, Cumhuriyetin kurulmasının ardından sürgüne gönderilen hanedan mensuplarının kısa süre sonra Türkiye'ye dönmeyi umut ettiklerini, ancak bu isteklerinin uzun yıllar sonra gerçekleşebildiğini dile getirdi.

Yoğun ilgi gören konferans sonrası 3 boyutlu İstanbul fotoğrafları sergisini gezme fırsatı bulan Viyanalılar, Avusturya’nın Salzburg şehrinde ikamet eden hanedan mensupları ile tanışma ve sohbet etme fırsatı da buldular.