8. Türk Musikisi Akşamı Viyana'da Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği “Musiki Akşamları” programlarının sekizincisi, 30 Kasım Çarşamba günü Viyanalılarla buluştu. Fatih Toygun’un solistliğini yaptığı konsere Yunus Emre Enstitüsü sazendeleri ney, ut, kanun, tambur, kudüm, bendir ve halileyle eşlik ettiler.

Enstitü Müdür Vekili Ayşe Yorulmaz yaptığı açılış konuşmasında, “Musiki aslında duyguların bir göstergesidir, yalnızca dünyevi değil, uhrevi heyecanlarımızın da bir ifadesidir“ diyerek kültürümüzün bir parçası olan musikiyi tanıtmak ve toplumlararası dostluğu pekiştirmek adına bu gibi etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Nihavent ve nikriz makamında eserlerin seslendirildiği programda altı sözlü eser ve üç saz eseri yer aldı. Sadeddin Arel'in “Nihavent Peşrevi”, Hacı Arif Bey'in “Vücut İkliminin Sultanı Sensin”, Sadeddin Kaynak'ın “Ne Dert Kalır Ne Hüzün”, Ali Ufki Bey'in “Nikriz Peşrevi”, Kani Karaca'nın “Sevginle İnan Gönlüme Sen” ve Tanburi Cemil Bey'in “Nikriz Sirtosu”, konserde icra edilen eserler arasında yer aldı.