Yunus Emre Enstitüsü, Viyana Kahve Günleri’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü bu yıl on yedincisi düzenlenen Kahve Günleri etkinliğinde Macaristan Büyükelçiliği ile birlikte bir program gerçekleştirdi. 2 Ekim 2018 tarihinde, Avrupa Birliği Uluslararası Kültür Merkezleri’nin (EUNIC) organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte Macaristan Büyükelçiliği Kültür Birimi ve Viyana Yunus Emre Enstitüsü, Café Stein’da buluştu.

Yerli ve yabancı yaklaşık 100 kişinin katıldığı etkinlikte Macaristan ile Türkiye’nin ortak tarihi bir kez daha anımsandı. Evliya Çelebi’nin Budapeşte notlarının Türkçe ve Almanca olarak aktarıldığı etkinlikte Macaristan kültürünün bir parçası hâline gelmiş olan Gül Baba da unutulmadı.

Konuşmasında, Gül Baba’nın Macar halkı tarafından benimsenmesinin ve bugün dahi hatırlanmasının her iki kültürü birbirine daha da yakınlaştırdığını belirten Viyana Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ayşe Yorulmaz, EUNIC kapsamında her yıl düzenlenen Kahve Günleri etkinliğinde bu yıl Macaristan ile iş birliği yapmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Macar halk musikisi ile Türk halk musikisi arasında eşsiz bir bağ kuran Bela Bartok’un eserlerinden seçmelerin icra edildiği etkinlik boyunca davetliler, Viyana’nın farklı türdeki birçok kahvesinin tadına bakma şansı da buldular.