Viyana'da "Hayalimizdeki Türkiye" Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, 9 Eylül 2016 tarihinde "Hayalimizdeki Türkiye" konulu resim sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

Ressam Lom-Ali Sugaipov (Mag.Phil.), Sonja Farcher, Sonjuschka Golovanova, Marie-Luise Schachinger ve Marat Pacheav'in eserlerinin yer aldığı karma serginin açılış konuşmasını yapan Enstitü Müdür Vekili Ayşe Yorulmaz, “Ülkemizin güzelliği, zenginliği başka milletlerden olan sanatçıları bile etkilemektedir. Bugünkü sergi de bunun bir kanıtıdır” diyerek konuşmasını Mevlana’nın “Aynı dili değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir" sözleriyle sonlandırdı.

Tüm sanatçılar adına söz alan Sonja Farcher ise programa ev sahipliği yaptığı ve verdiği destek için Viyana Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür etti.

Değişik milletlerden beş sanatçının Türkiye üzerindeki fikirlerinin ve İstanbul üzerindeki düşüncelerinin yer aldığı resim sergisi, Avrupa'da yaygınlaşmaya başlayan farklılıklara karşı tahammülsüzlüğe, sanat yoluyla bir cevap niteliği taşıyor. Farklılıkların bir çatışma unsuru olmayıp bir zenginlik olduğu vurgusunun öne çıkarıldığı programda Rus, Çeçen ve Avusturyalı sanatçıların İstanbul ve Türk kültürüne ait resimleri katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi.

"Hayalimizdeki Türkiye" resim sergisi, 29 Eylül 2016 tarihine kadar Viyana Yunus Emre Enstitüsünde ziyarete açık olacak.