Viyana Yunus Emre Enstitüsünde Tasavvuf Musikisi Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü 30 Nisan Cumartesi günü ‘Tasavvuf Musikisi’ konserine ev sahipliği yaptı. Süleymaniye Camii eski müezzini Mustafa Başkan'ın sesiyle ve kasideleriyle renk verdiği konsere Viyana Yunus Emre Enstitüsü sazendeleri Klasik Türk Müziği sazlarıyla ilahi, şuğul, tevşih ve kasidelerle birlikte Başkan’a eşlik etti.

Konser, miladi takvime göre kutlu doğum haftasında yapılırken eserlerin hepsi Hz. Peygamberimize atfedildi.

Enstitünün Konferans salonunda gerçekleşen programda, Saba, Hüseyni ve Hicaz makamında yaklaşık yirmiye yakın ilahi seslendirildi. Büyük beğeni ile izlenen program bitiminde misafirler Mustafa Başkan ile sohbet imkânı buldular.

Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mevlüt Bulut yaptığı açıklamada “İslam dünyasında musiki, özellikle tasavvufi çevrelerde yaygın şekilde kullanılmıştır. Günümüzde Tasavvuf Musikisinin en önde gelen ismini Mustafa Başkan’ı Enstitümüzde ağırlamanın haklı sevincini yaşayarak Viyana’daki sevenleriyle buluşturma imkânı yakaladık. İçinde bulunduğumuz kutlu doğum haftasını bu şekilde yabancı konuklarımızla da kutlamış olduk” diyerek mutluluğunu dile getirdi.