Viyana 1. Kültürlerarası Aile ve Ekonomi Fuarı'na Katılım

Yazıcı-dostu sürüm

"Birlikte Avusturya" temalı 1. Viyana Kültürler arası Ekonomi ve Aile Fuarı  4 Ekim 2015 tarihinde Viyana'da gerçekleşti. Fuarda kendi standını açan Viyana Yunus Emre Enstitüsü birçok ziyaretçiyi ağırladı. Fuarda söz alan Viyana Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mevlüt Bulut; konuşmasına, Enstitünün böyle bir organizasyonda yer almasının mutluluk verici olduğunu belirterek başladı. Bulut konuşmasının devamında, Yunus Emre Enstitüsü hakkında genel bilgiler verdikten sonra, Enstitü olarak bu gibi organizasyonlarda devamlı yanında olacağını dile getirdi. Enstitünün sanata, sanatçılara, kültürel organizasyonlara her zaman destek verdiğini belirtirken, Türk kültürünü tanıtıcı her kaliteli etkinlikte Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nün yer alacağını söyledi.

Açılışta sahne alan Ashina Ensemble Türk Müziği Topluluğu, 19. ve 20. yüzyıl Türk Müziği bestelerinden oluşan repertuarla dinleyicilerin beğenisini kazandı.

Viyana Avusturya Merkezi'nde açılan fuara, Avusturya Aile Bakanı Sophie Karmasin, Viyana Eyalet Entegrasyon Bakanı Sandra Frauenberger, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay, işadamları ile çok sayıda ziyaretçi katıldı.