"Türk Hat Sanatından Bir Seçki" Sergisi Viyana’da Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü ve Albaraka Türk’ün iş birliği ile düzenlenen “Türk Hat Sanatından Bir Seçki” adlı serginin açılışı Enstitünün sergi salonunda yapıldı. 13 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilen açılışa hat ve tezhip sanatının büyük ustaları Prof. Uğur Derman ve Prof. Dr. Çiçek Derman'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Ayşe Yorulmaz açılış konuşmasında hat ve tezhip sanatının Türk kültür tarihi için önemini vurguladı. Davetlilere Enstitünün misyon ve hedeflerini de kısaca hatırlatan Yorulmaz, bu çerçevede Türk kültür ve sanatının Viyana'da tanıtımı için gösterdikleri gayreti özellikle ifade etti. Yorulmaz'ın konuşmasının akabinde davetlilere hat ve tezhip sanatı hakkında bilgi veren Prof. Uğur Derman ve Prof. Dr. Çiçek Derman, geleneksel sanatların ortaya çıkış koşullarını,  gelişimini ve kültür tarihimizdeki yerini davetlilere özetle aktardı.  

Sergide hat sanatının altın çağı olan 19. yüzyıldan, Alparslan Babaoğlu’na ait celi sülüs ve celi talik 11 eser bulunuyor. Sergilenen koleksiyonda yer alan, yakın geçmişten ve günümüzden sülüs, nesih, muhakkak, reyhanî, celi talik ve celi sülüs 24 eser yine bu seçki çerçevesinde 2 Mart 2017 tarihine kadar Viyanalı sanatseverlerin ziyaretini bekliyor olacak.