Sadık Yalsızuçanlar Viyana‘da “Edebiyat ve Aşk” Üzerine Konuştu

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü 07 Ekim 2016 tarihinde, Sadık Yalsızuçanlar’ın ''Edebiyat ve Aşk'' konulu konferansına ev sahipliği yaptı.

Bu yıl on birincisi düzenlenen  ''Avusturya Okuyor'' programı kapsamında Enstitünün davetlisi olarak Viyana’ya gelen yazar ve şair Sadık Yalsızuçanlar, Enstitünün konferans salonunda düzenlenen etkinlik ile okuyucularıyla buluştu.

Programın açılış konuşmasını yapan Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Ayşe Yorulmaz, katılımcılara Enstitünün faaliyetlerini kısaca tanıtarak "Yeni dönem ile birlikte birçok faaliyetlerimizle siz değerli vatandaşlarımıza ve Avusturyalı dostlarımıza Türkiye’nin dilini, tarihini, edebiyatını ve birçok değerini tanıtmaya devam edeceğiz" dedi.

Yalsızuçanlar aşkın tanımını yaparak  "Aşk; aşaka kökünden geliyor. Aşaka, bir varlığın bir varlığa sarılmasıdır. Ayrılığın ateşini hisseden aşkı anlıyor demektir. Aşksız hiçbir iş olmaz. Yunus aşk gelince cümle noksanlar yok olur diyor.  Aşktan irfana geçilir. Bilginin kaynağı sevgidir. Şiir de ilâhi bir dildir. Her ruh şairdir." diyerek konuşmasına başladı.

Niyazi Mısrî’den Yunus Emre’ye pek çok şairden beyitler okuyarak konuşmasına devam eden Yalsızuçanlar, "Günümüzde aşkın çok yorgundur, insan normal zamanlarda en vazgeçemediği şeylerden aşk halinde vazgeçer. Aşk bir anda başınıza gelir." dedi.

Konuşmasını Tevfik İleri’nin mektuplarını okuyarak sonlandıran Yalsızuçanlar, dinleyicilerinden büyük alkış aldı. Hediye takdiminin ardından Yalsızuçanlar okuyucuları için kitaplarını imzaladı.