“Pandora'nın Kutusu” Viyana'da Seyirciyle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsünün 24 Şubat 2016 tarihinde, üçüncü kez düzenlediği "Türk Sineması Akşamları" etkinliği kapsamında, "Pandora'nın Kutusu" filmi, sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Enstitü Müdürü Mevlüt Bulut, yaptığı açıklamada, “Yunus Emre Enstitüsü birçok ülkede olduğu gibi Viyana'da da ülkemize yönelik tanıtıcı etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor ve edecektir. Programlarımıza katılımcılarımız her geçen gün daha fazla sayılarını artırarak katılım sağlamaktadır. Bu, hem Enstitümüz hem de ülkemiz adına sevindirici bir durum” dedi.

Program, katılımcılara sunulan ikramlarla son buldu.

 

Pandora’nın Kutusu

Dünya prömiyerini Uluslararası Toronto Film Festivali'nde yapan Pandora'nın Kutusu, 23 Ocak 2009'da Türkiye'de gösterime girdi. San Sebastian Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu (Tsilla Chelton) ödülleri, Antalya Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Övül Avkıran) ödülü ve Amiens Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu (Tsilla Chelton) ödüllerini kazandı.

Yönetmenliğini Yeşim Ustaoğlu'nun gerçekleştirdiği 2008 yılı yapımı dram filminde, İstanbul'un farklı bölgelerinde yaşayan, her biri diğerinden farklı sorunun ve hayat standardının içinde sıkışıp kalmış, birbirinden habersiz, tam anlamıyla orta yaş ve sınıfa mensup üç kardeş, bir gün doğup büyüdükleri Batı Karadeniz'in dağlarındaki köylerinden gelen bir telefon ile bir araya geliyor…