Dünyanın Dört Bir Yanından 450 Akademisyen Viyana'da Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, Uluslararası Bilim ve Medeniyet Araştırmaları Derneği (UBIMA), yerli yabancı birçok üniversite ve akademik kuruluşun ortaklığıyla "Değişen Dünya ve Sosyal Araştırmalar" ve "Bilim, Ekoloji ve Teknoloji" başlıklarıyla düzenlenen uluslararası konferanslar dizisi sona erdi.

"Değişen Dünya ve Sosyal Araştırmalar" ve "Bilim, Ekoloji ve Teknoloji" ana başlıklarında düzenlenen konferanslara 450'ye yakın yerli ve yabancı akademisyen katıldı.

Açılış toplantısının Hilton Danube Otel Büyük Salonda yapıldığı program, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve UBIMA başkanı Doç. Dr. Necmi Uyanık'ın konuşmasıyla başladı. UBIMA'nın amaçlarından bahseden Uyanık, akademisyenlerin oluşturduğu bu derneğin faydalı işler yapmakta olduğunu, bu ve benzeri akademik toplantıların devam edeceğini belirtti. Organizasyondaki herkese teşekkür eden Uyanık, özellikle ortak kuruluş olarak Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nün çabalarından söz etti. Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve konferans koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise yaşadığımız güncel problemleri aşmada akademisyenlere büyük iş düştüğünü vurgulayarak, Hz. Mevlana'nın düşüncesinin bu konuda bir rehber olacağının altını çizdi. Vienna Universal Peace Federation Başkanı Prof. Peter Haider ise böyle bir organizasyonun ortağı olmaktan dolayı mutluluklarını dile getirirken, federasyon olarak birçok ülkede teşkilatlı olduklarını ve barışın tesis için bu düzeydeki toplantıları önemsediklerini belirtti. Haider konuşmasında Hz. Mevlana'nın barış mesajının evrensel bir nitelikte olduğunu vurguladı. Enstitüsü Müdürü Mevlüt Bulut ise Yunus Emre Enstitüsünün misyonundan bahsederek, bu gibi organizasyonlara her zaman destek vereceklerini belirtti. Medeniyet kelimesinin ister İslam, ister Batı medeniyeti çerçevesinde düşünülsün ortak bir zemine oturduğunun altını çizen Bulut, Uluslararası Bilim ve Medeniyet Araştırmaları Derneği'ne bu vesileyle teşekkür ederek, organizasyonun büyük bir boşluğu doldurduğunu ve büyük kazanımlar getireceğine inandığının altını çizdi.

Program, 28 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilen kapanış programı ve yapılan sunumlarla son buldu.