23 Nisan Çocuk Bayramı Viyana’da Coşkuyla Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını 2 programla coşkuyla kutladık. 22 Nisan Cuma günü Viyana Merkez Kütüphanesi ile 6-12 yaş arası çocuklara yönelik düzenlediğimiz keçe atölyesi büyük bir ilgi gördü.

Ressam ve keçe sanatçısı Cansu Yakın’ın verdiği keçe atölyesinde çocuklar bez çantalara istedikleri şekilleri keçeyle işlediler. İşledikleri çantaları yanında götürme fırsatı yakalayan çocuklar, kendi ürettikleri bu eseri sene boyu kullanacak olmanın heyecanını yaşadılar. 

Enstitümüz, 23 Nisan Cumartesi günü ise T.C. Viyana Başkonsolosluğumuzun düzenlediği çocuk şenliğine bir sergiyle katıldı. Geçen dönem Enstitümüzde çocuklara yönelik düzenlediğimiz resim kursunun meyvelerini bu sergiyle katılımcılara sunmuş olduk.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu Elif Beyaz Erbay’ın verdiği kursta çocuklar fırça kullanımından renk bilgisine kadar temel tekniklerin yanı sıra ünlü ressamların resimlerini yeniden yorumladılar. 6-12 yaş arası çocuklarımızın yorumladığı bu resimlerden seçkiler çocuk bayramı kapsamında ziyaretçilerle buluştu ve böylece çocuklarımız ilk sergilerini büyük bir katılımcı kitlesine sunmanın mutluluğuyla doldular.

Diğer Etkinlikler

Türk cilt sanatının temsilcilerinden mücellit Osman Doruk, Viyana Yunus Emre Enstitüsünde Türk cilt sanatı atölyesi...

Türk cilt sanatının temsilcilerinden mücellit Osman Doruk, Viyana Yunus Emre Enstitüsünde Türk cilt sanatı atölyesi...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. İshak Tekin’in Mevlevilikte Eğitim...

İyilik hikayelerini çocuklara anlatan ve insani değerleri oyunlarla tanıtan kitap kahramanı Şakrak, 12 Kasım Pazar günü...