Viyana Yunus Emre Enstitüsünde “Kesişen Gerçeklikler – TÜRKİYE” Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, Victoria Coeln'ün ''Crossing Realities Türkiye'' sergisini 23 Mayıs 2017 tarihinde sanatseverlerle buluşturdu. Açılışa, Avusturya İstanbul Kültür Ofisi Müdürü Romana Königsbrun ve Viyana’da bulunan birçok müze müdürleri ile birlikte sanatseverler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Enstitü Müdürü Ayşe Yorulmaz, Victoria Coeln’ün bakış açısıyla Türkiye’nin dünyaca ünlü kültür hazinelerinin farklı bir perspektif ile Viyana’da sergilenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Daha sonrasında sözü alan sanat tarihçisi ve küratör Lucas Gehrmann, Coeln’ün yaptığı çalışmalarının öneminden bahsetti. Çalışmalarda yansıtılan Türkiye’deki tarihî mekânlardan da bahseden Gehrmann, Coeln’ün bu sergide Doğu ve Batı kültürlerinin karşılaştığı ve kesiştiği bölümlerden seçtiğine dikkat çekti.

Avusturyalı sanatçı Coeln'ün Türkiye'nin tarihî mekânlarını farklı ışık uygulamalarıyla yansıttığı projesi Crossing Realities Türkiye (Kesişen Gerçeklikler Türkiye) katılımcılara farklı bir mekân algısı vaad ediyor. Efes, Göbeklitepe, Kapadokya gibi tarihi mekânlar alışılmadık bir biçimde konu ediliyor.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü mekânlarında ışık uygulamalarının da yer alacağı sergi, Eylül ayına kadar ziyaret edilebilecek.

Diğer Etkinlikler

Viyana Yunus Emre Enstitüsü ve Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Organizasyonu (ICDO) iş birliği ile düzenlenen...

Ekvador’lu ressam William Caceres García’nın “The Trace of Inner Time / İçsel Zamanın İzi” sergisi 4 Eylül Pazartesi...

Viyana Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği “Doğa Tuvalim” atölye çalışmaları büyük bir ilgi ve merakla Viyana’da...

Boşnak asıllı Avusturyalı sanatçı Hajrudin Diman’ın “Altın Kodlar” sergisi 3 Haziran 2023 Cumartesi günü Viyana Yunus...