Viyana YEE "EUNIC Müzik Festivali"nde

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, Avrupa Kültür Merkezleri Birliği (EUNIC) Avusturya tarafından organize edilen müzik festivaline, Türk caz grubu “Modal Jazz Quartet” ile katıldı.

Klasik müzik ve caz müziğinin yanı sıra dünyadan farklı birçok örneğin icra edildiği festivalde, çeşitli ülkelerden dokuz farklı grup sahne aldı. İtalyan Kültür Merkezi, Collegium Hungaricum ve Villa Trebitsch mekânlarında gerçekleşen konserlere Türkiye’nin dışında Belçika, İtalya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Çekya ve Macaristan katıldı.

21 Haziran 2018 tarihinde EUNIC Müzik Festivali kapsamında Viyana Yunus Emre Enstitüsü ve İtalyan Kültür Merkezi ortaklığıyla, İtalyan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserin ana teması olarak “caz” belirlendi. İlkin İtalyan caz piyanisti William Greco’nun sahne aldığı konserin ikinci kısmı Enstitü Müdiresi Ayşe Yorulmaz’ın açış konuşması ile başladı. Enstitünün faaliyet alanları hakkında konuklara kısaca bilgi veren Yorulmaz, Yunus Emre Enstitüleri olarak Türkiye’nin müzik kültürünü tüm dünyaya tanıtmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ardından, sahne alan Türk caz grubu “Modal Jazz Quartet” Avusturyalı müzikseverler ile buluştu. Grubun kurucusu olan ve şefliğini yapan Dr. Nail Yavuzoğlu’na trompette Şenova Ülker, gitarda Önder Focan, davulda ise Erdem Göymen eşlik etti. Grup, modal caz alanının özgün besteleri ile zengin müzikal öğeler taşıyan Türk makamları ve halk müziğini caz müziğine özgün melodi, armoni ve ritimler ile buluşturdu.

Konser sonrasında İtalyan Kültür Merkezi’nin bahçesinde devam eden programda konuklar, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini tatma fırsatı da buldu.