Türk Halk Müziği Rüzgarı Avusturya'da Esti

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana’da faaliyet gösteren Kunst-Kulturbrücke (Sanat ve Kültür Köprüsü) derneğinin düzenlediği ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün sponsorları arasında yer aldığı Türk Halk Müziği Konseri 28 Nisan Pazar günü Paho Konser Salonu'nda dinleyiciyle buluştu.

TRT Ankara Radyosu bağlama sanatçılarından Umut Sülünoğlu ve kabak kemane sanatçısı Uğur Önür’ün verdiği konserde keyifli dakikalar yaşandı. Derneğin kurucularından Abdullah Dikeç, Sülünoğlu ve Önür gibi kıymetli sanatçıları Viyana’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirtirken, amaçlarının Türkiye’nin müzikal zenginliğini Avusturyalılara tanıtmak olduğunu kaydetti. Dikeç, bu konserin gerçekleşmesinde başta T.C. Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsü olmak üzere tüm sponsorlara teşekkür ederken, bu tür faaliyetlerin devam edeceğini dile getirdi.

Sülünoğlu ve Önür’ün hem sazları hem de sesleriyle çeşitli yörelere ait seslendirdikleri türküler dinleyenlerden tam not alırken, Türkiye’nin kültürel zenginliğini yansıtması bakımından yabancı katılımcılar tarafından da ilgiyle karşılandı.