Ramazan Coşkusu Viyana’da Yaşandı

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü ve Mimose Boşnak Kadınlar Korosu tarafından organize edilen Ramazan programı 11 Nisan Pazartesi günü Viyana’da büyük bir coşkuyla icra edildi.

T.C. Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert ve Azize Ceyhun’un iştirak ettiği programda Türkçe, Boşnakça ve Arapça Ramazan ilahileri seslendirildi. Ayrıca programda Boşnak hattat Zana Tahirovic-Hadzic’in eserlerinden oluşan sergi de yer aldı. Yeden Türk Müziği Topluğu, Osmanlı geleneğinde yer alan ve Enderun teravihinde icra edilen 5 farklı makamda 10 ilahiyi icra etti. Mimose Boşnak Kadınlar Korosu Bosna geleneğinde yer alan Boşnakça Ramazan ilahilerine yer verdiler. Programda misafir sanatçı olarak yer alan Lübnanlı ses sanatçısı Yara Zeitoun ise Arapça eserleri seslendirdi. Konserin sonunda katılımcılar hat sergisini gezme imkanı buldular.

Viyana’da yaşayan Müslim ve gayrimüslim farklı milletlerden oluşan katılımcıların yoğun olarak iştirak ettiği programın sonunda ise Türk ve Bosna mutfağından lezzetlerin bulunduğu iftar sofrası yer aldı.

Diğer Etkinlikler

Türk cilt sanatının temsilcilerinden mücellit Osman Doruk, Viyana Yunus Emre Enstitüsünde Türk cilt sanatı atölyesi...

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, Anadolu'nun derin tarihinden doğan binlerce yıllık melodileri Viyana'ya taşıyan etkileyici...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. İshak Tekin’in Mevlevilikte Eğitim...

T.C. Viyana Büyükelçiliği ve Viyana Yunus Emre Enstitüsü organize ettiği etkinlikte Antakya Medeniyetler korosu,...