Mehmet Akif Ersoy Viyana’da Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılı münasebetiyle Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenledi. Mehmet Akif hakkında kaleme aldığı eserleri ile bilinen Yavuz Bülent Bakiler ve Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli’nin verdiği konferansa T.C. Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı ve T.C. Viyana Başkonsolosu Asip Kaya da katıldı.

Yavuz Bülent Bakiler, Mehmet Akif’in hayatını Türkiye ve Avrupa’nın birçok şehrinde anlatmaya devam ettiğini belirttiği konuşmasında, şairin daha iyi tanınmasının geçmiş kadar gelecek için de önemli sonuçları olduğunu vurguladı.

Mehmet Cemal Çiftçigüzeli ise Mehmet Akif’in başyazar olduğu “Sebil-ur Reşat” dergisinin Osmanlı ve İslam coğrafyasındaki etki ve katkılarını aktardığı konuşmasında, şairin samimiyetinin ve gördüğü itibarın İslam coğrafyasındaki etkilerine değindi.  

Programın açış konuşmasında, Mehmet Akif’i Viyanalılara ve yeni nesillere tanıtmanın öneminden bahseden Viyana Yunus Emre Enstitüsü Müdiresi Ayşe Yorulmaz da Enstitü olarak Akif’in hatırasını canlı tutmak için büyük çaba sarf ettiklerini ve yakın geçmişin doğru anlaşılmasının Mehmet Akif’in mücadelesinin anlaşılmasından geçtiğini ifade etti.

Konferans sonrasında Mehmet Akif’in hayatından kesitlerin yer aldığı resim sergisini gezen konuklar büyük şairin hayatı ve mücadelesi hakkında sohbet etme fırsatı da buldular.