Meclis Başkanı Şentop Viyana Yunus Emre Enstitüsünü Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet Avusturya temasları kapsamında Viyana Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti. Avusturya’daki Türk sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Şentop, Enstitü faaliyetleri hakkında da bilgi aldı.

Türkiye’nin son yıllarda her alanda önemli adımlar attığını dile getirdiği buluşmada Şentop, dünya genelinde 60'ın üzerinde Yunus Emre Enstitüsü'nün (YEE) faaliyet gösterdiğini, Türkçe ve Türk kültürüne karşı yoğun bir ilginin olduğunu gittiği her ülkede gözlemlediğini ifade etti.

Türkiye'nin dış politika da yıldızının parlamasıyla Türk kültürüne olan ilginin de arttığını kaydeden Meclis Başkanı, bazı ülkeler de enstitünün kurslara olan yoğun talebi karşılamakta güçlük çektiğine değindi. Her gittiği ülkede mutlaka Yunus Emre Enstitülerini ziyaret ettiğine dikkat çeken Şentop, "Yunus Emre Enstitüsü artık Türkiye'nin önemli markalarından birisi haline gelmiştir." ifadesini kullandı.

Toplantının ardından Viyana Yunus Emre Enstitüsündeki “Sebiller ve Şadırvanlar” sergisini gezen Meclis Başkanı ve beraberindeki heyet bir süre vatandaşlarla sohbet etme imkanı buldular.