Karanlıkta Diyalog Müzesi Türkiye'yi Ağırladı

Yazıcı-dostu sürüm

Karanlıkta Diyalog Müzesi bu yılki Karanlıkta Yolculuk sergisini 1-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında Viyana Yunus Emre Enstitüsü ve Viyana Kültür ve Turizm Müşavirliği ortaklığıyla düzenledi.

Müze görme engelli insanların toplumda daha iyi anlaşılması için kurulmuştur. Günlük hayatın her alanını görme duyusu olmadan nasıl yaşanacağını ziyaretçilere tecrübe ettirir. Ayrıca müze, her sene düzenlediği sergide bir ülkeyi konuk etmektedir. Ziyaretçiler görme duyusu olmadan o ülkeye ait sesleri dinleyerek, kokuları koklayarak ve objelere dokunarak ülkeyi tahmin etmeye çalışır. 

2019 yılının konuk ülkesi olarak Türkiye’yi belirleyen müze, sergide katılımcılardan görme duyusu olmadan bu ülkeyi tahmin etmelerini istedi. Türkiye’ye ait görsel nesneler harici seslerin, kokuların ve objelerin yer aldığı sergide doğru tahminde bulunan katılımcılara çeşitli ödüller verildi. Türkçe dil kursları, Türk sinema haftası biletleri, Viyana tatil fuarı biletleri gibi ödüllerin verildiği etkinliğe toplamda dört bin kişi katıldı.

28 Kasım 2019 tarihinde Viyana Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleşen ödül töreninde, Türkiye’yi doğru tahmin eden kişilere çekilişle ödülleri takdim edildi.