Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Viyana Yunus Erme Enstitüsünün Resmî Açılışını Gerçekleştirdi

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana’da fiilî olarak faaliyetlerini sürdüren Viyana Yunus Emre Enstitüsünün açılışı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun iştiraki ile yapıldı.

Açılış törenine, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı, Başkonsolos Asip Kaya, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Rauf Engin Soysal, Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Muhtar Gün'ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Çavuşoğlu: "Yunus Emre Enstitüsü ile dostluk köprüleri kuruyoruz"

Yunus Emre Enstitülerinin faaliyet gösterdikleri ülkeler ile Türkiye arasında bir dostluk köprüsü olarak gördüklerini ifade ederek sözlerine başlayan Bakan Çavuşoğlu, Yunus Emre Enstitüsünün her geçen gün daha fazla ülkede faaliyete geçerek Türkiye’nin kültürel mirasını dünyaya taşıdığını ifade etti.  

Hizmet ve faaliyetlerini 2015 yılından bu yana sürdüren Viyana Yunus Emre Enstitüsünün bugüne kadar yaklaşık 250 öğrenciye Türkçe eğitimi vermiş olmasının yanı sıra sanat ve kültür zengini bir şehirde gerçekleştirdiği etkinlikleri de takdirle takip ettiklerini kaydeden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yunus Emre Enstitüsü Merkezince planlanan Türkçeden Almancaya edebi eserler kazandırma projesine gerçekten önem veriyoruz. Henüz Almancaya kazandırılmamış Yunus Emre Divanı gibi eserlerin yabancı dillere tercüme edilmesinin kültürel iletişime katkı sağlayacağı açıktır. Seçmeli yabancı dil olarak Türkçenin yaygınlaştırılması ve bunun neticesinde Türkçe öğretmenlerinin yetiştirilmesi için Avusturya üniversiteleri ile ortak projeler yürütmenin de faydalı olacağını düşünüyoruz.”.

Açılışın ardından, Enstitünün sergi salonunda yer alan “Sebiller ve Şadırvanlar” sergisini ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, Türk ve Avusturyalı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya geldi.