Brno Türk Günleri

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Prag Büyükelçiliğinin desteğiyle Turkczech derneğinin düzenlediği Brno Türk Günleri kapsamında Viyana Yunus Emre Enstitüsü de yer aldı. Enstitümüz desteğiyle Türk Günleri kapsamında ebru ve çini sergisini Çek’lerin beğenisine sunduk, kumda Türk kahvesi ikramı gerçekleştirdik ve Yeden Türk Müziği Topluluğuyla Türk müziğinin güzel örneklerini seyirciyle buluşturduk.

18. Yüzyıldan kalma, günümüzde tiyatro olarak kullanılan tarihi Hausperk Sarayında gerçekleşen Türk Günlerine Çek’lerin yanı sıra birçok farklı kesimden insanlar katıldı. Konser, sergi, atölye çalışması ve tiyatro gösterilerinin yanında Türk mutfağının lezzetli örnekleri katılımcılara ikram edildi.

Bu sene ilki gerçekleşen ve yoğun bir ilgiyle karşılaşılan Brno Türk Günlerinin ileriki senelerde daha kapsamlı faaliyetlerle devam etmesi planlanıyor.

Diğer Etkinlikler

Türk cilt sanatının temsilcilerinden mücellit Osman Doruk, Viyana Yunus Emre Enstitüsünde Türk cilt sanatı atölyesi...

Türk cilt sanatının temsilcilerinden mücellit Osman Doruk, Viyana Yunus Emre Enstitüsünde Türk cilt sanatı atölyesi...

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, Anadolu'nun derin tarihinden doğan binlerce yıllık melodileri Viyana'ya taşıyan etkileyici...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. İshak Tekin’in Mevlevilikte Eğitim...