Viyana’da “Son Mektup” Film Gösterimi

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, 28 Mart 2017 tarihinde “Türk Sineması Akşamları” programının onuncusunu “Son Mektup” filmiyle gerçekleştirdi.

Özhan Eren tarafından yazılıp yönetilmiş olan, 2015 yılı yapımı film Almanca altyazı ile Viyanalı sanatseverlerle buluştu. Enstitünün ikramları eşliğinde Çanakkale’de verilen mücadeleyi farklı bir perspektiften izleme fırsatı bulan Viyanalılar, Kurtuluş Savaşı’nda yaşanan sıkıntıları, bir milletin varlık mücadelesini en sıcak duygularla bir kez daha yaşamış ve hatırlamış oldular.

Yoğun katılımın olduğu programda filmin içeriği zaman zaman Viyanalı sinemaseverlerin duygusal anlar yaşamasına sebep oldu.

Yoğun katılımdan duydukları memnuniyeti davetlilerle paylaşan Viyana Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri Nisan ayında “Babam ve Oğlum” filminin de yine Almanca altyazı ile gösteriminin yapılacağı bilgisini verdiler. Viyana Yunus Emre Enstitüsünün mutat olarak düzenlediği “Türk Sinema Akşamları” programında gelecek aylarda “Unutursam Fısılda”, “Kelebeğin Rüyası”, “Vizontele”, “Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Uzun Hikâye” gibi filmlerin gösterilmesi planlanıyor.