Viyana “Yunus Emre’de Aşk”ı Konuştu

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, Viyana Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdullah Takım’ın sunumuyla “Yunus Emre’de Aşk”, “Das Motiv der Liebe” başlıklı bir konferansa ev sahipliği yaptı.

26 Nisan 2018 tarihinde Almanca olarak gerçekleştirilen konferans, Enstitü Müdiresi Ayşe Yorulmaz’ın Enstitünün faaliyet alanları ve Prof. Dr. Abdullah Takım’ı tanıtan açış konuşmasının ardından başladı.  

Konuşmasına Yunus Emre’nin Anadolu’dan çıkmış evrensel bir değer olduğunu hatırlatarak başlayan Prof. Dr. Abdullah Takım, derin Anadolu hikmetinin Yunus Emre’nin mısralarında yalın bir dille ifade edildiğini vurguladı. 14. yüzyılda yaşadığı sanılan Yunus Emre’nin bugün dahi her kesimden insan tarafından kolayca anlaşılmasını sağlayan şeyin, her şeyden önce kullandığı sade dil olduğunu aktaran Prof. Takım, Anadolu’nun tasavvuf anlayışının deruni manasının halk dilinde böylesine ustalıkla ifade edilmesinin çok büyük bir maharet gerektirdiğini belirtti.

Yunus Emre’de aşkın esas itibariyle ne anlama geldiğini, ilâhî aşkın Yunus Emre için ne demek olduğunu yaklaşık bir saat süren konferansında özetlemeye çalışan Prof. Takım katılımcıların sorularını da cevaplayarak konferansını sonlandırdı.

Konferans sonrası Enstitünün sergi salonundaki “Sebiller ve Şadırvanlar” sergisini gezen davetliler, Enstitünün ikramları eşliğinde sohbet etme fırsatı da buldular.